GERÇEKLER SIKICI MIDIR?

26 Aralık Salı 2023 07:27 0

GERÇEKLER SIKICI MIDIR?

   Geçtiğimiz günlerde Biga'da kitap festivaline büyük bir ilgi vardı.

   Youtube ta ve televizyonlardaki ünlü isimler Biga’ya geldi. AKM doldu taştı. Heyecanla kitaplar alındı, evlere götürüldü. Acaba yüzde kaçı okundu bilinmez. Ünlü isimleri görmek, bilgiye ulaşmanın önünde yer alıyor. Kitap okuma gerçekten önemlidir, sizce sıkıcı mıdır?

   Aynı salonda festivalden birkaç gün sonra, herkesi ilgilendiren deprem paneli yapıldı. Biga Belediye görevlileri yapılanları ve hedefleri anlattı, Çanakkale'den profesörler anlatımda bulundu. İlgili kurum yetkilileri görevlileri katıldı. Halktan katılım ise zayıftı.

   Önümüzdeki aylarda seçim var. Her zaman deprem ve afetler ile ilgili vaatler olur ve olacaktır. Lafa geldi mi herkes önemsiyor.

   Peki herkesi ilgilendiren bu gerçekler sıkıcı mıdır? katılım neden azdır.

   Biga belediyesi İmar Müdürü açıklamasında, Biga için beş kentsel dönüşüm alanı hazırlandığını belirtti. İtfaiye müdürü toplanma alanlarını tanıttı. Planlamaları hedefleri belirtti. Erken uyarı sistemleri için anlatımda bulunan profesör, Biga Belediyesi ile yakın zamanda hemen sonuç aldıklarını ve tüm dünyanın bölge verilerini Biga'daki cihazdan görebildiği sistemi kurduklarını belirtti.

   Birçok ülkede yöneticiler halklarına bildiriyor, kimi 7 gün, kimi 3 gün merkezi iktidardan yardım beklemeyin, kendi kendinize hazırlıklarınız olsun deniyor.

    Kişisel olarak tüm aileler kendi planlarının ve hazırlıklarının üstünden geçmelidir. Kurumlar kadar kişisel hazırlıkların yapılması gerçeğini unutmamak lazım.

   Biga’nın geleceği için önem arz eden diğer bir konu da, Eko Turizm çalışmalarıdır. Geçtiğimiz hafta  yapılan toplantıya da katılım zayıftı, duyurusu da yetersiz yapılmış olabilir. Biga Eko Turizm 21 kilometreye uzatılıyor. Yapılan toplantıda iki buçuk sayfalık eksikleri sunma fırsatım oldu.

   Kalafat Nilüfer Gölü'nden, Işıkeli Arabalan'a kadar, doğal değerlerimiz ve Orman alanlarımız Biga Ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak. Biga'da Doğa turizmi gelişecek.  

   Orman Bakanlığı telefonlara indirilebilen Benim Ormanım uygulamasında, Orman Parkları (Mesire Alanları) ve Eko turizm rotalarını yükledi. Abdiağa Orman parkı ve Abdiağa Eko Turizm Şelale yürüyüş parkuru görsellerini bu uygulamada görebilirsiniz.

   Tüm Türkiye’deki Doğa tutkunları ve hobi sahipleri eko turizmi önemsiyor, Biga'da yapılacak çalışmalar önemlidir.

   Çalışma hayatının zorluğu bir gerçektir. Halkın görüşünde, ‘kimse kimseye bedava maaş vermiyor’ sözünü hep duyarız. Bir kuruma işe giren kişi, sanki zorla çalıştırılıyormuş gibi, sıkıla sıkıla çalıştığına şahit oluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmemiz için. Bu ülkede herkesin çok çalışkan olması bir gerçek, soruyorum Gerçekler Sıkıcı mıdır?

Yorum Yap

Benzer Haberler