MUTLU GÖNÜLLER

21 Eylül Perşembe 2023 07:22 0

MUTLU GÖNÜLLER

 

   Biga'nın Kurtuluşu'nun 101. Yıldönümünde, birçok turnuva, etkinlik ve kutlama vardı, mutlu gönüller birçok ortamda görüldü.

   Çocuklarda ve gençlerde, voleybol, futbol, basketbol, yüzme, okçuluk turnuvaları, yetişkinlerde trap atışları, oya ve mutfağın patronları yemek yarışmaları, Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan güreşleri, kapalı pazar yerinde cuma namazı, Çarşı Cami'inde şehitler anısına mevlid, ikramlar, "gönül gönüle bir ömür" plaket töreni, konserler ve protokol programları ile mutlu gönüller Biga'daydı.

    Aksaz Sahilindeki Voleybol sporcuları, 18 Eylül stadındaki Bigaspor, Adaspor, Çiçeklidede ve Kavaklık spor futbolcuları, okçuluk müsabakaları, 100.yıl parkı yanı sahada Basketbolda kızlar ve erkekler, Mehmet Akif Ersoy Yüzme havuzunda yarışan kız ve erkek çocukları, İrfan Şahin Er Meydanı'nda Yağlı pehlivan güreşleri vardı.

    Biga'daki bu kadar çocuğun ve gencin spor ile mutlu gönüllerini 18 Eylül kutlamalarında görme fırsatım oldu.

   İrfan Şahin Er Meydanı'nda yapılan Bigalı Mehmet Çavuş Yağlı Pehlivan güreşlerinde tribünler doldu taştı.

   Eleştirilerde vardı, Bigalı Mehmet Çavuş Derneği Genel kurulunda Mehmet Çavuş'un torununu, ısrarlara rağmen asil  listesine yazmayan Dernek Başkanı, torunu yanına alıp fotoğraf çektirerek, yağlı güreşler sonrası basın açıklaması ile samimiyetten bahsetmesi, halkın güreşlere ve kahramanlarına olan bakışına gölge düşüremedi.  

    Adaparkta Genç Ses Biga'nın yıldızları Zeynep Su Koltuk ve Buket Gargı yerel sanatçı olarak yer aldı.

   Sanatçılara verilen paralar hakkında yapılan eleştirilere, Biga Belediye Meydanı'nda Semicenk, Zara, Baki Kemancı Bigalı sanatçılar, Dj Hakan IŞIK konserlerindeki kalabalıklar cevap verdi. Konserlerde Mutlu gönüller meydanları doldurdu.

    Kutlama programalarının gerçekleştiği günlerde Biga Belediyesi çalışmaları devam etti, Yeniceköy Mahallesinde Bilgi Evi ve BTM Alışveriş Merkezi'nde Millet Kıraathanesi açılışları oldu, Hamdibey Mahallesinde, atık su ve tatlı su hatları yenilendi, sırada  yol var. Kıbrıs Şehitleri caddesindeki prestij cadde çalışmaları devam etti.

   Gönüllerin şehri Biga sloganının son zamanlarda ifade edildiği Biga'da, bir önceki dönemin sloganı Mutlu Bigaydı.

    Bu dönem gülen yüzler ile olması gerekenlerin olduğu, borçların azaltıldığı, hırs ile borçların artırılmadığı, etkinliklerde geçmiş yıllarda olanlara ilavelerin yapıldığı ve gerçekleştiği günleri yaşıyoruz.

   18 Eylül 2023 faaliyetlerinde benim sloganım mutlu gönüller ile Biga oldu.

Yorum Yap

Benzer Haberler