AŞIKLAR TEPESİ

03 Temmuz Pazar 2022 08:45 0

   Biga’nın turizmi açısından önemli yerlerinden biri Kemer Köyü’dür. Köy merkezinde bulunan eski mezarlık (Nekropol),  Parion Antik Kentin’deki, Odeion, Agora ve Dükkanlar, Roma Hamamı, Tiyatro, Taş Kule, Yamaç Hamamı, Parion Kazı evi, her birisi çok değerli, tüm bunların yanında birde Kemer Köyü’ne girdiğinizde, denizi karşınıza alarak sol sırtta ahşaptan yapılmış bir yapı görürsünün, işte orası Aşıklar Tepesi’dir.

  2010 lu yıllarda Kemer Kazı alanına gittiğimizde kent bugünkü kadar açılmamıştı, her gün yeni bir kalıntı bulunuyordu. 2011-2014 yılları aralığında Kent Konseyi Genel Sekreterliği süresince Biga’dan ve şehir dışından birçok gruba eşlik ederek alana götürüyorduk.

   2018 yılında basın mensubu olarak katıldığım, Biga Ticaret ve Sanayi odası öncülüğündeki Kemer Köyü yürüyüşünde, İlçenin önde gelenlerinin tanıtım niteliğindeki bu yürüyüş değerliydi.  2018 yılında turizm haftasında dönemin valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can ve protokol’ün katılımı ile bir program düzenlendi.

  2020 yılında Biga Belediyesi Kemer Parion’da eski dönemlerde meclis olarak kullanılan Odeon’da, meclis toplantısı gerçekleştirdi. Haber ulusal basında yer aldı ve anlamlı bir faaliyetti.

   2020 yılından bugüne Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Biga Belediyesi’nde görevliyim. Farklı  gruplar ile ilçemizin tarihi, doğal ve kültürel değerlerine gidiyoruz, birçoğunda programda emeğimiz ve yönlendirmelerimiz oluyor.

  2021 yıllı koronavirüs ve pandeminin etkisiyle, eve kapanmalar bizlere birçok değerimizi unuturdu.

   Pandemiden eve kapanmaların sona ermesiyle, birçok üniversite öğrenci grubunu antik kente ziyarete götürdük.  Geçtiğimiz hafta Kemer İlkokulu öğrencileri ile alandaydık. Önce yerelde en küçüğünden en yaşlısına tarihi kalıntılar tanınmalı.

   Aşıklar tepesi kemer

   Erdoğan BAŞER

   20.06.2022

  Anılar (22)

Yorum Yap

Benzer Haberler