BAKANLAR VE BAKA KALANLAR

18 Nisan Salı 2023 11:19 0

   14 Mayıs seçimleri için, Bakan olma ihtimali olanlar milletvekili adayı gösterilmedi. Çanakkale’de Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal KILIÇDAROĞLU konuşmasında, “Çanakkale ve Balıkesir’in Bakanı olacak” dedi, yanında uzun zamandan beri vekil olan ve bu dönem aday gösterilmeyen Muharrem ERKEK vardı. Ak Partide ise Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Ak partinin üç dönem kuralına takılarak vekil adayı olmadı ve Bakan olacağı konuşulan isimlerden.

   Sonuç kim kazanırsa kazansın, Çanakkale’den bu dönem bir bakan var galiba. Anketlerden görüldüğü üzere Cumhur İttifakı veya Millet ittifakından Cumhurbaşkanı çıkacağı tahmin ediliyor. Çanakkale’den bir bakan olacak, birde baka kalan.

   Baka kala demişken, son zamanlarda yapılanlara bir bakmak lazım. 1915 Çanakkale köprüsü açıldı bayramlarda ve fırtınalarda önemi anlaşıldı. TCG Anadolu Gemisi tamamlandı Türkiye’nin sihalarını uçuracak ve mühimmat taşıyacak gemi mavi sularda, görmek isteyenler için İstanbul’da Sarayburnu’na yanaştırıldı halkın ziyaretine açıldı. Tüm dünyayı gözlemleyebilecek, Savunma Afet ve tarımda büyük katkı sağlayacak olan, yerli ve milli İMECE uydusu 15.04.2023 tarihinde uzaya yollandı ve yörüngeye yerleştirildi. Yerli ve milli elektrikli TOG için 40 000 alıcı tespit edildi, teslimatlar başladı ve TOG yollarda boy gösteriyor. Emeklilikte yaşa takılanların hakları verildi ve EYT liler maaş almaya başladılar. Mavi sularda doğalgaz bulundu ve ülkemizin gelişmesinde önemli bir kaynak olacak. Bor minerali, bor karbür ile ülkemizdeki diğer önemli bir kaynak. İstanbul finans merkezi ilk hetabının açılışı 17.4.2023 te yapıldı. 6 Şubat 2023 depremleri sonrası Afet yönetimi ve Binaların yapısı, Kentlerin yerleşim yerlerinin önemi seçimlerin ana gündem maddelerinden.  

   Önceki seçimlerde üretimden ve fabrikalardan bahsedilirdi. Son yıllarda ciddi bir üretim gerçekleşti. Bu seçimde çiftçilik ve hayvancılık ana gündem maddelerinden, yeni dönem çiftçilere önemli uygulamalar olacağı görülüyor.

   Bölgemizde birçok ilçede OSB ler açıldı açılıyor, yeni OSB ler ilave ediliyor, geçtiğimiz günlerde Orman ve Tarım Bakanı Biga’daydı, Biga’ya yeni bir tarım OSB alanı gündeme geldi, planlara ilavesi görüşüldü. 

   Kemal KILIÇDAROĞLU’nun görsellerinde öne çıkan bazı başlıklara baktığımızda şunları görüyoruz. “Çiftçileri merkezine alan üretim bölgeleri inşa edilecek”, “Turizm bölgelerinde imar rantını ve istismarını bitireceğiz”, “100 bin öğretmen atanacak, eğitim seferberliği başlatacağım”, “Konserler, festivaller, şenlikler özgürce yapılacak”, “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım”, “Rant odaklı değil insan odaklı konutlar yapacağız” yazmaktadır.

   Çanakkale’de Kemal KILIÇDAROĞLU konuşmasında Gata hastanelerini yeniden açacaklarını belirtti. Birkaç cümle sonrasında ise ayrımcılığa son vereceklerini belirtti. Kanaatimdir, ayrımcılık istenilmiyorsak Gata hastaneleri yerine şehir hastanelerinin daha gelişmiş bir modeli varsa onun uygulanması ve tüm halka eşit bir şekilde hizmet etmeye devam etmesi daha uygundur derim. Seçim sonrası önemli olan, başlanılmış ve devam eden çalışmaların, ayrıca yapılan planlamaların devam ettirilmesidir. Bölgemizde BOZLAR sahillerine Yat limanı, Karabiga’ya bir liman planı biliniyor. Birçok  OSB planı var, hayata geçmeli. İstanbul başta olmak üzere tüm kentlerde yapı stokları ve binaların yenilenmesi çok önemli.

    90 yıllarda doğuya askerlik yapmaya giden arkadaşlarımdan duyardım, bazı bölgelere girilemediğini belirtirlerdi, görüntü alınan istikamete gitmek yerine, farklı yerlere yönlendirildiklerini belirtirlerdi. Doğuda yatırım yapılamaz durumdaydı. İnsansız hava araçları ile yapılan operasyonlar ile bugünlerde ülke sınırlarında girilemeyen yer yok. Sınır dışındaki terör faaliyetlerinde bulunanlar tek tek yakalanıyor. Bu memleketi kim karıştırmak isterse müsaade edilmeyecek vaatler halkın önde gelen beklentilerinden.

    Cumhurbaşkanlığı için dört aday var, Recep Tayyip ERDOĞAN, Kemal KILIÇDAROĞLU, Muharrem İNCE ve Sinan OĞAN. Birinci tur 14 Mayısta, yüzde 50 yi geçen biri olmazsa, ikinci tur seçimi en yüksek oyu alan iki aday için, 28 mayısta yeniden sandıklara gidilecek. Kim seçilirse Bakanlar ona göre şekillenecek.

  Seçimde tüm partiler iddealı, Milletvekili seçimleri 14 mayısta sonuçlanacak. D’Hondt sisteminin iyi incelenmesi gerekir.

YAZ VAR KIŞ VAR, BAKANLAR VAR

BAKA KALANLAR, VAR OLACAKLAR.

Erdoğan BAŞER

18.04.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler