BİGA HUZUREVİ

08 Temmuz Cuma 2022 06:56 0

BİGA HUZUREVİ

 

   Biga’nın zirvesinde yer alan huzur evine hiç gittiniz mi?

   Halk arasında Balıkkaya olarak bilinen tepenin etekleri, İlçemizin eski yerleşim yeri olmasının yanı sıra, her geçen gün aynı yere yeni yapıların yapıldığı, şehrin yoğun nüfusunun yaşadığı yerdir.  

   Biga huzurevi Balıkkaya dediğimiz tepenin tam üzerinde, şehre bakıldığında en zirvedeki yapıdır.

   Huzurevine yıllardır bağışta bulunanların yanı sıra, her ramazan birçok kurum ve kuruluş iftar verirler, iftarı veren kurum yetkilileri huzurevi sakinleri ile birlikte iftarda bir aradadır. Basın mensubu olarak davet edildiğimiz ve katıldığımız birçok iftar programı oldu. Bir İftar programında dönemin Kızılay Başkanı İsmail Koyuncu ile birlikte aynı masada yer aldım. Kızılay’da uzun yıllar Biga Şube Başkanlık yapan, o yıllarda Sosyal yardımlaşma Vakfı’nda Mütevvelli heyet üyeliği yapan İsmail Koyuncu ile iftarda birlikte olmak, o günlerde benim için çok önemliydi. Bugün onun Biga’ya kazandırdığı ve emanet ettiklerine sahip çıkarak, gelecek nesillere daha iyisini nasıl bırakabiliriz diye dertleniyoruz. Biga Kızılay Şube başkanlığını dört yıldan beri ücret almadan yürütmenin haklı gururunu yaşıyorum.  Son yıllarda Kızılay Yönetim Kurulumuz ile huzurevi iftarlarında da yer alıyoruz. Ücret almadan gönüllü olarak çalışan Kızılay Yönetim kurulu ekibimize her ortamda teşekkürlerimi bildiriyorum.

   Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Biga Belediyesi’nde bulunduğum görevimde, Biga Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu öncülüğünde, Huzurevi sakinlerini, Biga Belediyesi’nin otobüs desteğiyle,  Nilüfer Gölü’ne, ayrı bir zamanda ise Havuz Cafe’ye getirdik.

Biga Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu huzurevi sakinleri ile görüşmelerinde yaşlıların deneyimlerini alırken, Huzurevindeki Kameriyelerin boyanması ve Ağaçların kireçlenmesi hedeflerini öğrendi. Biga Kent Konseyi yönetmeliğinde, Belediyeler Kent Konseylerine, bütçelerinde ödenek ayırmak suretiyle ayni ve nakti yardım yapar ve destek sağlar yazmaktadır. Biga Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu ve gönüllülerinin girişimleri ile Biga Belediyesi’nin temin ettiği boya ve kireçleri, kent gönüllülerinin de emeklerini ortaya koyarak,  gönüllüler huzurevi yetkilileri ile huzurevi bahçesinde Kameriyeleri boyadılar, girişteki ağaçları kireçlediler.

   Huzurevi bahçesinde yaptığımız faaliyette, Huzurevi Huzur yeri söylemini o gün yaşadık. Orada kalan yaşlılar ile molalarda sohbetlerimiz oldu. Yöneticilerin ve görevlilerin özverileri çalışmalarına şahitlik ettik. Huzurevi gayet iyi bir şekilde çalışıyor fakat, maddi olarak yer yer eksikler olabiliyor. Huzurevinde kalanlardan belirli bir ücret alınıyor, fakat bu ücret masrafları karşılamak için yeterli gelmemekte. Biga’nın birçok hayırseverinin bağışları, iftar programları, adak kurbanlardan ve kurban bayramından gelen ayni et yardımları ile bütçelerini dengelemeye çalışıyor.   

   Biga’da Ramazan ve Kurban Bayramlarında halk bayramlaşması yapılıyor. Son yıllarda Hükümet Meydanı’nda gerçekleşen halk bayramlaşma programı sonrası ilçe protokolü, Emniyet, jandarma, hastane ve huzurevindekileri ziyaret edip bayramlaşıyor.

  Yaşlılarımızın deneyimlerini alacağımız Huzurlu bir bayram dilerim.

     

 

Erdoğan BAŞER

04.07.2022

Anılar (24)

Yorum Yap

Benzer Haberler