BİGA KENT KONSEYİ'NDEN ÇANAKKALE ÇIKARTMASI

20 Ağustos Perşembe 2020 07:27 0

    Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komite Başkanı Metin Tatlı, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı, Türkiye Kent Konseyleri Birliği , Kültür, Sanat ve Turizm Komite Baş Danışmanı Ü.Cihan Müşterioğlu ve Biga Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri Çanakkale'de ziyaretlerde bulundu.

   Biga Kent Konseyi ağustos ayı yürütme kurulu toplantısında, turizm için oda ve siyasi parti başkanları ile görüşmüştü.

 19 Ağustos 2020 çarşamba günü Çanakkale çıkartması ile Çanakkale Valisi İlhami Aktas'ı,

İl Kültür Müdür V. Cemil Agas'ı ve Çevre Şehircilik il Müdürü Ömer Bolat'ı ziyaret ettiler.

Ziyarete katılan yürütme kurulu üyeleri, Sıtkı Yağan, Ergün Erkap, Hakan Sevinç, Sema Berki, Recep Duran ve Genel Sekreter Erdoğan Başer oldu.

   Metin Tatlı yaptığı açıklamada,"Kültür müdürü Cemil Agas ile  Biga'nın turizmi  konusunda görüştüklerini, Agro turizmin Biga'da uygulanabilirliğinin istişare edildiğini, Kent Konserlerinin yönetmeliğinde ilgili kurum olan, Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat ile kent konserlerinin dünü bugünü ve yarınının görüşüldüğünü belirtti. Tatlı ; Birlik komitesinde  her şehrin kültür sanat ve turizm alanında 3 önceliği ile çalışmaların başlatılacağını, Biga özelinde, 3 öncelik olarak, Çanakkale savaşları  Gazisi ve Mehmetçiğin isim babası Mehmet çavuş , Nilüfer Gölü ve Parion Antik Kentini önerdiklerini söyledi.

Foto Galeri

Yorum Yap

Benzer Haberler