BİGA RÜZGARA KAPILMAZ

11 Ağustos Perşembe 2022 07:18 0

Basın mensubu olarak görev aldığım süre içerisinde birçok seçimde yer alma fırsatım oldu. Dernek, kooperatif, oda, meclis, birlik,  yerel ve genel seçim.

Her seçim öncesi rüzgarlar artar ve birçok söylem olur.

En deneyimli ve ileri yaştaki bir yönetici için artık onun zamanı doldu, yaşlı derler, birçok kulis yapılır, bir araya gelen kitleler olur, sonuç deneyimli olan kazanır.

Bu son diyenler olur, heyecanla daha iyi ekip kuran, yeniliklere ayak uyduran ekip kazanır.

O hasta denilir yeni ekipler kurulur, seçimde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır sözü yeterli olur, onların zamanı doldu, bunların zamanı gelmeli rüzgarına da üyeler kapılmaz. Bazen sonuç eşit çıkar, kurallara göre bazen kinder topuna, bazen yazı tura atarak sonuçlar belirlenir.

Tek liste ile olan seçimlerin yanı sıra, bazen aday çıkmaz zorla birilerine gidilir ve o kişi aday yapılır.

Heyecanla ikiye bölünen gruplarda, biz yenisini kuracağız, daha iyisini yapacağız denilirken, hizmetin hızlandığı o anlarda çekilen bir kişi ile iki yapının da yok olduğuna şahit oluruz.

 Kendi ekibinden birçok kişi ile yollarını ayırdı, neden acaba?, diktatör, şuna haksızlık etti, buna haksızlık etti, biz daha iyisini yaparız, biz gelirsek onu şöyle, bunu böyle yaparız, yapılana da, bak biz dedik ya bizim sayemizde yapıyorlar derler.

Ne çalıştı adam bu seçim garanti, ama çok sert adam herkesi kırdı, çok dürüst, çalışanını çok kollar, yaptığı işin hakkını verir, iftiralar da olur bazen. Bu seçim garanti 2500-3000 fark atacağız, yönetimdeki bir sıfır önde başlar, o nerede ne edindi, bu nerde ne yedi. Kim kiminle yol yürüdü. Kimi borçlu bırakır kaybeder, kimi borçsuz bırakır kaybeder. Hak hakkaniyetli adam, halkın adamı, görevin adamı, çok kez kazanır elbet.

Birde görevin gereği söylenmesi gereken istifa rüzgarı vardır, o rüzgar bırakçekmiş zaten ile devam eder, görevini en iyi şeklide yapana kusur bulamayınca, yeni rüzgarlar çıkar, bir daha şansı yok derler. El ovuşturanların sayısı artar da artar, hayallere kapılırlar.

Sandık bu, aday olanlardan bir el ovuşturanlar olacak, birde hizmet etmek için aday olanlar.

Bir sandığı kazanan bir dahakini kazanamıyorsa vardır bir sebebi elbet.

Unutmayın BİGA RÜZGARA KAPILMAZ.

Erdoğan BAŞER

Anılar(27)

08.08.2022

Yorum Yap

Benzer Haberler