ÇANAKKALE VALİSİ İLHAMİ AKTAŞ’IN BİGA ZİYARETLERİ

03 Eylül Perşembe 2020 07:43 0

    Çanakkale Valisi İlhami AKTAŞ bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere 25-26 Ağustos 2020 günlerinde Biga’ya geldi.

    Biga Kaymakamı Mustafa CAN tarafından karşılanan Vali İlhami AKTAŞ,

 Halim Bey Konağı’nı, İlçe Müftüsü Ramazan Orhanlı’yı, Biga Muhtarlar Derneği Başkanı Ayhan Ferah ve muhtarlar ile görüştü.

    Biga Şehitliği sonrası Biga İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Güneş Arıkan Yamaç ile, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Biga Şubesi Başkanı Ahmet Gergöz ve dernek üyelerini, Biga Sanayiciler ve İş Adamları Derneği başkanı İsmail Özer ve yönetim kurulu üyelerini, Biga İlçe Halk Kütüphane Müdürü Ali Köse ile, Türk Metal Sendikası Biga Şube Başkanı Osman Akkurt, Biga Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erhan Büyük ile görüştü.

    Sonrasında Biga Belediyesinin yürüttüğü çalışmalarla ilgili Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan’dan bilgi aldı. Biga Belediyesi ziyaretlerinin ardından Biga Kent Konseyini ziyaret eden Vali İlhami AKTAŞ, Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı ve konsey üyeleri ile bir araya geldi.

    Oradan Biga Engelliler Derneği Başkanı Havva Bacak ile, İlçe Jandarma Komutanı Ufuk Erikli ile, İlçe Emniyet Müdür V. Burhan Erdem ile, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve yönetimi ile, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay ve yönetimi ile, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün ve yönetimi ile, sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ve yönetimi ile, Bigaspor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özkan ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

    Biga ilçesi ziyaretleri kapsamında Mardin Nusaybin’de şehit düşen Uzman Onbaşı Ulaş Açıkgöz’ün ailesini ve Polis Gazisi Adem Orta’yı ziyaret etti.

   Yapılan ziyaretlerin ardından Vali İlhami AKTAŞ, Biga çarşı ve pazar esnaflarını, Sinekçi Jandarma Karakol Komutanlığını ve Güvemalan Jandarma Yol Kontrol Noktasını, Bahçeli Köyü’nde Seddülbahir Kahramanı Bigalı Mehmet Çavuş Anıt Mezar ve Savaş Galerisinde incelemelerde bulundu. Bahçeli Köyü Muhtarı Cahit Ormanlı ve vatandaşlarla bir araya gelerek vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

    Bahçeli Köyü ziyaretlerinin ardından Vali İlhami AKTAŞ, 1972 yılından bu yana ilçemizde üretim yapan Türkiye ve Çanakkale’nin Mobilya sektöründe gururu DOĞTAŞ Mobilya Fabrikasını ziyaret etti.

    Sonrasında Biga’ya bağlı Kalafat köyündeki açan beyaz renkli nilüfer çiçekleri ve güzelliğiyle ilgi gören Nilüfer Gölü’nde incelemelerde bulundu.

     İlçemiz ziyaretleri kapsamında Vali İlhami AKTAŞ, Gümüşçay ve Karabiga beldelerinde,

Gümüşçay Jandarma Karakol Komutanı Erdal Doğan ile, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı ile, ardından, Karabiga Jandarma Karakol Komutanı J. Üstçvş. Ercan Çetin ile bir süre görüşen Vali İlhami AKTAŞ, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ile görüştü.

    Vali İlhami AKTAŞ, Karabiga Beldemizde uzun yıllar okul olarak hizmet veren ve Çanakkale Savaşı’nda hastane olarak da kullanılan Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yenileme çalışmaları tamamlanan Taş Mektep binasını yerinde inceleyerek Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi’den Taş Mektep binası hakkında bilgi aldı, ardından Karabiga Su ürünleri Kooperatifini ziyaret etti.

    Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Genel Meclis Üyesleri Bülent Korkmaz ve Saim Yılmaz ile Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı’nın da bulunduğu ziyarette Vali İlhami AKTAŞ, Su ürünleri Kooperatif Başkanı Tevfik Kandemir’i,

Balıklıçeşme Jandarma Karakol Komutanı Ali Ayhan ile görüştü.

   Ardından Biga Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile, Biga Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapan Golteks Kimya firmasını, Zinde Süt Ürünleri tesisini ziyaret etti.

 

Yorum Yap

Benzer Haberler