DALGALANMADAN DURULMAZ

23 Haziran Cuma 2023 09:09 0

   Genel seçimler sonrası yeni gündem yerel seçimler oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nde Biga Belediye Meclis üyesi  Alper ŞEN aday adaylığını açıkladı. İkinci olarak ta bir önceki dönem Biga Belediye Başkanı İsmail ISIK CHP ilçe ofisinde aday adaylığını açıkladı. Farklı isimlerin daha açıklayacağı kulislerde konuşuluyor.

   Gözler aynı zamanda diğer siyasi partilere çevrildi.

   Genel seçimlerde ittifak olan partiler arasında ve bazı partilerin iç yapılarında dalgalanmalar var, sular daha durulmuş değil.

   Hükümet Ak Parti ve MHP ittifakı ile mavi sularda ilk ziyaretini Kıbrıs'a yaptı, dünyanın denizleri hep dalgalı.

   Biga'da Mehmet Özkan'ın Belediye Baskanlığında ve İsmail Kaşdemir'in Milletvekilliğinden yapılan ve takip edilen projeler ile  512 milyonluk yatırımı manşete çektiğimizi hatırlıyorum, yerel genel uyumlu çalışması oldu. Bugünün bedeli ile ogünü yatırımları, 4-5 Milyara denk gelir düşüncesindeyim.

Biga o dönemde hızla gelişim gösterdi. Uzun vadeli ve bütçeye oranıyla az miktardaki borç ile devredilen Biga Belediyesi'nde, İsmail ISIK, borç almak yöntemiyle birçok çalışmaya imza attı.

 Borçlar, koronavirüs, ekonomik dalgalanmalar derken bugüne geldik.

   Yazıyı yazdığım anda, Çanakkale bir önceki dönem Ak Parti Milletvekili Bülent Turan'ın İçişleri Bakan yardımcısı olduğunu öğreniyorum.

   Bülent Turan döneminde bölgeye çok sayıda yatırım oldu. Tüm sivil toplum kuruluşları, kurumlara ve Belediyelere Ankara'dan büyük destek geldi. Biga'ya Kapalı Yüzme Havuz'u Bakanlıktan destek ile yapıldı. Sanayi yanındaki dere ıslahı DSİ ile bu dönemde hızlandı. İlçemizin eksiği turizm için birçok yatırım oldu. Belediyenin önceki dönem kültür faaliyetleri gelişerek yok edilmeden ilaveler ile yapıldı ve yapılıyor. Biga Belediye Çalışanları ve Baskandan isteklerini söyleyenler, Başkanın kırıcı olmayan tutumundan çok memnun.

   Bülent Turan'ın yaptıklarından bir tanesi olan 1915 köprüsü tek başına söylense bile gelişim açısından yeter. Atom karınca gibi çalışkan, Çanakkale'nin evladı Bülent Turan'ın İçişleri Bakanlığı yardımcılığında bölgemize ve memleketimize ciddi katkılar sağlayacağına gönülden inanıyorum. Allah ayağına taş deydirmesin, sağlık ve güç versin inşallah. Son konuşmalarında Bozlar yat limanından çok bahsetti. 20.000 çalışanı ile, Yat Limanı Biga'yı başka bir boyuta taşıyacak.

  Karabiga Belediye Başkanı'nın, 22 Haziran 2023 tarihli açıklamasını yerel basının videolarında izleyebilirsiniz. Erdoğan Başer Facebook hesabında linki var.

   Karabigadaki balıkçı barınağı, Bozlar'dakinden farklı 900 metrenin üzerinde mendirekleri ile bölgeye ayrıca değer katacak, 10.000 tonluk gemiler yanaşabilecek. Palmiye sahili ile Karabiga bu yaza, akuapark projesi ile bigaki yaza eser bırakma konusunda tarih yazacak.

   Yerel seçim hızlanıyor, herkesin eksikleri, gecmişte yaptıkları, yapmadıkları gün yüzüne çıkacak, halkın talepleri projeler ile vaatlerde yer alacak,

bu sene bahar olmadı, uzmanlar yaz sıcak geçecek diyor,  sonra sonbahar ve kış, denizler kışın dalgalanacak, mart sonu yerel seçimler ve millet kararı ile dalgalar durulacak.

Unutmayalım, denizler dalalanmadan durulmaz derler.

 

Erdoğan BAŞER

22.06 2023

Yorum Yap

Benzer Haberler