“DEPREM, FELAKET, NE ANI DİNLİYOR NE HATIRA”

08 Mart Pazar 2020 09:55 0

  1. STP toplantısı Biga Şoförler odası Başkanı Sait TANUR başkanlığında 3 mart 2020 Salı günü yapıldı.

   Yapılan Toplantıda Biga M.Y.O’ndan Bahattin Zaim, yapmış olduğu deprem araştırması ile ilgili sunum yaptı. Biga Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN okulların durumu hakkında açıklamada bulundu.

    Biga Kaymakamı Mustafa CAN yaptığı konuşmada;  “ülkemizin bulunmuş olduğu coğrafya itibariyle, kader dediğimiz kaçınılmaz bir olgu depremler. Aslında afet dediğimiz olaylar bir doğa olayıdır. İnsanoğlu yaşadığı olaylara göre kendi hayatını şekillendiriyor, tedbirlerini alıyor ve buna göre hayat tarzı kuruyor. 99 merkezinin merkezindeydim. Neyin ne olduğunu imtihan ettik. Hazırlık yapmamız gerekiyor. Çevre ve şehircilik Bakanlığı Elazığ depremi sonrası yaptığı açıklamada, yıkıntıların büyük bir çoğunluğunun 2000 öncesi binalarda olduğunu açıkladı.

Biga özeline gelirsek imkanımız varken, el birliği ile binaları elden geçirmemiz lazım. Özellikle Biga Ortaokulu için birtakım mecralardan duyuyoruz müze yapılması vs gibi bir takım konular. İhtiyaca bakmak lazım . Bu kararlar niye alınır. Bu yapılar depreme dayanıksız olduğu için alınır.Depreme dayanıksız bir yapıyı tescilli değilse, kültür varlığı değilse, herhangi bir özelliği yoksa,bir betonarme olarak teknik olarak düşünürsek yapacak hiçbir şey yoktur. Hissiyat, duygular, anılar bunlar doğrudur, kıymetli şeylerdir, değerli şeylerdir, deprem gerçeğini de unutmamak lazım.

Ben Kendim Gölcükte yaşadım, kendi okullarımız, yaşadığımız, oynadığımız okullar yerle yeksan olmuştur. Hepsi bir gecede yıkılmıştır. ‘Deprem Felaket Ne Anı Dinliyor Ne Hatıra’, hepsini 15-20 saniye içerisinde yerle bir ediyor.

Biga halkına çok teşekkür ediyorum. Anlayışlı ve özverili desteklerinden dolayı. Sivil Toplum Platformuna da bu konuyu gündeme alığ taşıdığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

Foto Galeri

Yorum Yap

Benzer Haberler