DR.LEMAN BAŞARI ANAOKUL STEM ETKİNLİĞİ

12 Mayıs Perşembe 2022 07:55 0

   2022 STEM Keşif Kampanyası , Scientix tarafından düzenlenen ve Avrupa ve dünyadaki projeleri, organizasyonları, kütüphaneleri, okulları, üniversiteleri ve gençlik kulüplerini Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik alanlarındaki kariyerleri ve çalışmaları kutlamaya davet eden ortak bir uluslararası girişimdir .

   Biga’da Dr.Leman Başarı Anaokulu STEM etkinlikleri düzenleyerek ve STEM Keşif Kampanyası haritasında öne çıkararak, ortak olarak ve diğer etkinliklere katılarak 2022 STEM Keşif Kampanyası'na katıldı.

  BALON ROKET DENEYİ ile pipet, bant, balon kullanılarak, pipetin ucuna balon bant tutturulur, daha sonra balon üfleyerek şişirilir, istenildiği kadar şişirilen balon bırakılır ve içindeki havanın gücü ile roket havalanır. Balonun içindeki hava bitinceye kadar roket uçar

   BALON ROKET Etkinliği ile STEAM KEŞİF KAMPANYASI  SDC 2022 ye Dr Leman Başarı Anaokulu katıldı. Bugün çocukların eğitim yılı içinde atık malzemeler ve elektronik kullanarak yaptıkları, Robot süpürge, Robot motor, Gezegen sistemi, Akıllı Köy, Ressam robot vb stem ürünlerini kullanarak Stem Keşif Haftası nı( SDS 2022) festival havasında kutlandı.

   Trafik Haftası etkinliği olarak ta akülü aracı ile gelen, aracını geri geri kullanarak nizami yanaştıran öğrenci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan BİLEN’den taktiri aldı.

Foto Galeri

Yorum Yap

Benzer Haberler