GENÇLİK HAFTASI BİGA

03 Temmuz Pazar 2022 08:42 0

   Öncelikle gençler başta olmak üzere, kendini genç hisseden herkesin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutlarım.

   Seksen ve doksanlı yıllarda büyüklerimizde ummalı bir hazırlık görürdüm,19 Mayıs etkinlikleri için aylarca hazırlık yapılır, kutlamalara katılmak istemeyen öğrencilere, beden dersinden zayıf not alacakları belirtilir, etkinliklere katılmaları zorlanırdı. Kızlara giymek istemedikleri, üşüyecekleri kıyafetlerin alınması ve giyilmesi konusunda diretilirdi. Erkek öğrencileri, birbirlerinin omuzlarına çıkartıp, riskli olan o kuleler etkinlikte yaptırılırdı.

   Büyüklerimizden homurdanmalar duyardım, kulak verdiğimde söylenen sözler şöyleydi; “Gençler okula ders öğrenmeye mi gidiyorlar, yoksa her gün kule yapmayı öğrenmeye mi?”, “Kızımın o kıyafetleri giymesine asla müsaade etmem”, “Aylarca çocuklar derslerden kalıyor”, “Kule yapmak mantıklı bir şey mi ?”, “spor sadece kule ve kareografi demek değil?”, “kızlarımız o kıyafetler ile üşüyorlar, çok zır zıbıldak”, “Bu etkinlikler ile gençler birlikte hareket etme bilincine kavuşuyorlar”, “Birlikte hareket etme zaten okulda derslerde alınmıyor mu?”

  2000 li yıllarda mantıklı ve bilinçli uygulamalar daha öne geçti, anma programları ve bayramlar mahiyetine daha uygun hale geldi.

   2022 yılında, bu yıl bayramımız coşkuyla kutlandı, pandemide yapılamayan etkinlikler bu yıl fazlasıyla ve daha da güzel olarak yapıldı.

19 Mayıs 2022, Biga Kaymakamlığı öncülüğünde İlyas Bayram Stadyumunda kutlandı.  13-21 Mayıs tarih aralığında, Biga Gençlik Spor Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile birçok sportif etkinliğe imza attı. En çok dikkat çeken ilklerden biride “Hızlı Koş, Çabuk Bil” yarışmasıydı. Okullar birçok program düzenledi.

   Uzun yıllardan beri üniversitemizde yapılmayan şenlikler bu yıl 16-17-18 Mayıs günlerinde Prof.Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesinde Birinci Kariyer Günleri  ve Bahar Şenlikleri başlığı ile gerçekleşti.  Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüksek Okulu salonlarında üniversite gençlerine ilçenin önde gelen kişileri, işletme sahipleri ve daha önceden mezun olanlar deneyimlerini aktardı. Tiyatro ve konserin yanısıra, topluluk başkanları stantlarda kendilerini tanıtma fırsatı buldu.

  Biga Kent Konseyi Genel Sekreteri olarak Kent Konseyi olarak katkı sunduğumuz, Gençlik yürüyüşlerinden birini de, GSB Kız yurdu öğrencileri manevi rehber eşliğinde gerçekleştirdik. Öğrenciler ilçemizin Abdiağa  Mesire Alanı’ndan başlayan, Abdiağa Çağlayanı Trekking parkurunun ilk deneyimleyen grup oldu. Sonrası belediye meydanında eğlenen gençler, İlçemizin diğer doğal bir değeri olan Nilüfer Gölü’ne oradan da Bigalı Mehmet Çavuş’un kabrinde dua yaparak etkinliklerini tamamladılar.

   18-19 Mayıs günlerinde Biga Belediyesi, Kent Meydanında eğlenceli oyunlar ve konser ile gençleri ağırladı.

  16-19 Mayıs tarih aralığında dört gün boyunca, Biga Kızılay Şubesi Müge Anlı ve Dostlarının katkılarıyla Çanakkale Kızılay şubesine teslim edilen, aşevi ve ikram aracı ile, faaliyetlerde ikramda bulundu. 

 

Erdoğan BAŞER

20.05.2022

Anılar (20)

Yorum Yap

Benzer Haberler