GÜNDOĞUMU SÜRÜŞÜ

18 Ağustos Perşembe 2022 23:15 0

   Çocukluk ve gençlik yıllarımda arkadaşlar ile birlikte bisiklet turları için, yanımıza ekmek arası veya bakkaldan bir şeyler alıp yola çıkardık. En sevdiğimiz parkur Abdiağa Çağlayanıydı, dere kıvrımlarında sudan geçerken bisikleti elimize alır, taşların üzerinden atlaya atlaya bisikleti geçirirdik. Çağlayan da mola sonrası Işıkeli Köy yoluna bağlanmak için yukarı doğru, çalıların ve ağaçların arasından bisikletleri omuzlarımıza alıp çıkardık. Çamurlu günlerde kaygan zemine rağmen düşe kalka yolu bulurduk. O zamanlar Işıkeli Köy yolu asfalt değildi. Araçların lastik izlerinden, özellikle sağdan sağdan risk teşkil etmeden inerdik. Bir keresinde hızlı fren yaptığımda toz yol kaydırmış ve düşmüştüm. Bisiklettin vitesinde oluşan arıza sebebiyle, arkadaşım beni çekici gibi çekerek merkeze ulaştırmıştı.

   Arama kurtarma Derneği’nde yöneticilik yaptığımız yıllarda bisikletin olası depremlerde yıkıntılar arası ulaşımı sağlamak, omuzlara alınan bisikletler ile yıkıntıların üzerinden geçilebileceği ve gerekli bir ekipman olduğu belirtilmişti. Bugün Kızılay Başkanı olarak göreve geldiğimiz 2019 yılı sonrası yönetim kurulumuz ile sekiz adet bisiklet temin ettik. Depo olarak kullandığımız gençlik spor merkezindeki konteynerimizde olası depremlerde iletişim amaçlı kullanılmak üzere bulunduruyoruz. Genç Kızılay ve gönüllüler faaliyetlerde ulaşım amaçlı bisikletlerimizi kullanılıyor, gençler sağlıklı yaşam için gelecekte mutlaka aile etkinliği olarak bisiklet kullanmak istediklerine ifade ediyorlar, onların bu söylemlerine şahitlik ediyoruz.

   14 Ağustos 2022 Pazar günü, sabah Gündoğumu öncesi, Kızılay yönetiminden iki kişi olarak bisikletler ile Tevfik Emin Basarır Camii'nde gönüllü bisiklet kullanıcıları ile bir araya geldik.

   Biga Kızılay Şube Başkanı olarak katıldığım sürüşte, Yönetim Kurulu Üyemiz, Şube üyemiz,  Sosyal Yardımlaşma, Sosyal Hizmet merkezi, Pegai Bisiklet Platformundan yarışmalarda derece alan kişi ile gündoğumu sürüşümüzü gerçekleştirdik.

   Gündoğumundaki o atmosferi mutlaka sıkça yaşamanızı tavsiye ederim.

   Abdiağa Mesire alanının karşısında Işıkeli yolu üzerinde bulunan çınar ağacında anı fotoğrafımızı aldık.

   Riskleri azaltmak adına asfalt kısımlarında bisikletlere aracımız ile eşlik ettik.

   Çevrenin önemi konularında hassas olan gönüllüler, seyir terasında bulunan çöpleri topladı ve en yakın çöpe getirdi.

   Çöpleri atanlardan özel bir isteğimiz var. Poşetleri ile içeceklerini getirenler, aynı poşete çöplerinizi toplayınız. Yaz sıcaklarında başta yangınlar açısından camları doğaya atmamak çok önemlidir. Doğa parkurlarımızı ziyarete gelenler açısından, çevremizin temiz olması da çok önemli. Doğaya bırakılan her çöp, çöplerini yerlere atmayanlara saygısızlıktır, gelecek kuşaklara kötü örnektir,  yapılan yatırımlarda kurumlara saygısızlıktır. Şişeler ve yanındaki malzemeler çöp olmadan önce alındığı poşete sığıyorsa, sonrasında da mutlaka sığar. Hangi araç ile geliyorsa, o araç ile mutlaka en yakın çöp toplama noktasına kadar gidebilir.

  Biga’da bizler bu hafta Gündoğumu sürüşü gerçekleştirdik. Farklı kurum, kuruluş ve kişilerin gündoğumu programları var ve olacak, takip etmenizi öneririm.        

Erdoğan BAŞER

Anılar(28)

15.08.2022

Yorum Yap

Benzer Haberler