HAVUZ HAYALİ

09 Mayıs Pazartesi 2022 06:35 0

   İnsan oğlunu diğer varlıklardan ayıran en büyük özellik, akıl, fikir ve düşünerek planlama yeteneğidir.

   Çocukluk yıllarında öncelikle aileden, sonra çevreden öğrendiklerimiz ile hayatımızı şekillendiririz.

   Okul, Gençlik, iş hayatı ve hedefler.

   Birçok ortamda duyarsınız herşey bir hayal ile başlar diye. Bu hayaller birini örnek alarak veya yaşanılan bir olumsuzlukta, bu konuda neden kimse bir şey yapmıyor, bu böyle olmamalı, birileri buna el atmalı diye devam eder.

   Daha güzel bir çevre ve daha iyi şartlarda yaşamak için insanoğlu sürekli icatlar yapmıştır, yeni tesisler ile halkın konforu artmıştır.

   Bugün yaşadığımız birçok  güzellik birilerinin hayali ve azmi sayesinde hayatımızda konforumuzu arttırmaktadır.

  Çocukluk yıllarında babamdan duyardım, şu şöyle olmalı, bu böyle olmalı diye. Bir gün belediyenin bir kaldırım çalışmasında hızla çalışanların yanına gidip birşeyler söylediğine, sonrasında dönemin belediye Başkanı Şükrü Kemerli'ye ulaştığına ve eksik yapılan kısmın tekrar masraf çıkarmadan halledildiğine şahit oldum.

   Her evlat gibi babamı örnek alıyordum. Çocukluk yıllarında bir gün, ara sokaklardan birinde, caddeye bağlanmaya yakın  bir noktada bir çukur gördüm, Belediye eve dönüş yolundaydı. Belediyeye girdim ve zabıtaya o çukurun birine zarar verebileceğini  belirttim, notlar alındı, aradan belli bir zaman geçtikten sonra o bölgeye gittiğimde yapıldığını gördüm çok mutlu olmuştum.

   Küçükken yaşadığımız şehirde, ablam hafta sonları havuza giderdi. Sonra o bölgeden memleketimize döndüğümüzde,Biga'da özellikle çocuklar için bir havuz olmalı diye hayalini kurardım.

  Mehmet Özkan Baskanlığındaki Belediye yönetimi, Biga'ya İlyas bayram stadyumu karşısına yapılacak tesiste, havuz olacağı açıklandığında çok heyecanlanmıştım.Projenin temelleri atıldı ve seçim oldu, İsmail Işık Başkanlığındaki yeni Belediye yönetimi projeyi bekletti ve revize ederek, havuzu ve oteli iptal etti. Hırsla önceki yapılanları değiştirme pahasına masraflar yapıldı, borçlar yapıldı  ve birçok gayrimenkul satıldı.

   Farklı bir yere havuzun yapılması konusunda bir söylem dahi kalmamıştı.

   Konu o dönemde gazetelerde manşetlerde yer alıyor. Uyarılıyor fakat kulaklar duymuyor, farklı hırslar İlçeye zarar veriyordu.

   2019 seçimlerinde Bülent Erdoğan Başkanlığında'ki yeni yönetim, Gençlik Bakanı'nın Biga'ya geldiği gün havuz sözünü aldı, Ankara ziyaretler sonrası Biga'ya halkegitim merkezinin karşısına, devlet hastanesinin alt kısmına, gençlik merkezinin bahçesine bir havuz kazandırıldı,hayaller gerçekleşti.

   Sağlıklı yaşamak adına spor olmazsa olmaz. Yakın zamanda yüzme konusunda yeni nesillerden yarışmalarda dereceler gelecektir. 

   Biga her zaman öncü ilçelerden olmuştur.

  Biga'da hayaler kurulu, istikamet belli, istişareler ile, hırsa kapılmayan, acele edip, kör olmayan, durağan görünen zamanların, aslında yanlışları en aza indiren, planlamaların yapıldığı bugünlerde, baharın gelişi ile Biga yenilenmeye devam ediyor.

Erdoğan BAŞER

06.05.2022

Anılar (19)

Yorum Yap

Benzer Haberler