İL ÖZEL İDARESİ TARAFINDAN NİLÜFER GÖLÜ YOLUNA MAKİNALI BAKIM YAPILDI

18 Mayıs Pazartesi 2020 23:08 0

Kalafat Köyü yakınlarında bulunan Nilüfer Gölü'ne farklı yollardan ulaşma imkanı bulunmaktadır.Daha önceleri alt yol kullanılırken. Geçtiğimiz yıllarda açılan taş ocağı yolu ile üst yoldan ulaşım, araç ile daha uygun hale geldi.
Kalafat Köyü İçerisinden Sağa saparak gölün alt yolu olarak tabir edilen alandan veya sol tarafa giderek su deposunun yanından yukarıdan beş yol ağzından aşağıya inerek gidilebiliyor. 18 Mayıs 2020 günü iki güzergahın yollarına İl Özel İdaresi Tarafından Makinalı bakım yapıldı.Yapılan çalışmada Biga İlçe Özel İdare Müdürü İsmail Satılmış, Biga Bosna Hersek Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Duran, Bahçeli Köyü Bigalı Mehmet Çavuş'u Anma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necdet Özer, Kalafat Köyü Muhtarı Hasan Yavuz katıldılar.
Bir Diğer Güzergah ise asfalttan,Bahçeli Köyü içinden, camiden yukarı çıkarak, geçtiğimiz aylarda Bahçeli Muhtarının girişimleri ile düzenlenen yoldan, taş ocağı yoluna, beş yol kavşağından aşağı inerek gidilebilmektedir.
Boşnak Derneği Başkanı Süleyman Duran, göle giden yollarda vatandaşın yön bulma konusunda sıkıntı yaşadığını, tabela takılması gereken yerleri tespit ettiklerini, yetkililer ile sürekli iletişim halinde oluklarını ve yön tabelası takılması için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Foto Galeri

Yorum Yap

Benzer Haberler