KIZILAY VE KURBAN

03 Temmuz Pazar 2022 08:47 0

   Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban kampanyaları yayınlandı ve kayıtlar alınıyor. Kızılay’da hisse bedelleri yurtdışı 1475 tl , yurtiçi 2475 tl olarak açıklandı.

   2019 yılı şubat ayından bugüne Kızılay Biga Şube Başkanı olarak göreve devam etmekteyim. Kızılay Biga Şubesi Yönetim kurulumuz ile birlikte herhangi bir ücret almadan heyecanla işleri takip ediyoruz. Biga Kızılay Şubesi’nde bulunan iki çalışan Kemal Soylu ve Emre Varlık işleri takip ediyor, yönetim kurulumuz ile birlikte bizler boş zamanlarımızda gönüllü olarak destek veriyoruz.

  Kızılay’da kurban hissesine nasıl yazılabilirsiniz?

  Kızılay Biga ofisi Hükümet Meydanı’ndan aşağı istikamette, Ziraat Bankasının çaprazında yer alıyor. Kurban hissesini ödemek isteyenler şubeye gelip makbuz karşılığı ödeyebiliyor. Kurban Bayramında sayılı günlerin kaldığı bu zaman diliminde, Kızılay Biga Şubesi her gün sabah 8:30 dan akşam 17:30 a kadar, öğlen saatlerinde de açık. Bunun yanı sıra kurbana özel 2 Temmuz Cumartesi ve 3 Temmuz Pazar günlerinde sabah 9:30 dan 17:30 arası açık olacak.

   İnternet üzerinden kurban hissesi yazılmak isteyenler, www.kizilay.org.tr adresine girerek banka kartları ile de işlem yapabilirler.

  Mayıs ayında Ankara’da katıldığımız genel kurulumuzda, genel müdürümüz kurban hisse sayısının, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, yüz bin hisse yurtdışı, elli bin hisse yurtiçi olarak hedeflendiğini belirtti. Farklı bir karar alınmaması halinde her yıl aynı sayı ile devam edileceği de söylendi.  Hisse sayısı dolduğunda kayıt alımları duracaktır. Bu sebepten kurban hissesini Kızılay’da değerlendirmek isteyenlerin son günlere bırakmamalarını hatırlatmak isterim.

  Kızılay’da kurban etleri kıyma ve kuşbaşı olarak ayrılıp, büyük kazanlardaki kavurma işlemi sonrası konserve haline getiriliyor. Kızılay aşevleri için farklı büyüklükteki ambalajlamanın yanı sıra, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 800 gramlık kutularda konserve haline getiriliyor.

  Gençlik yıllarımda büyüklerimiz askeriyenin buzanelerinde çok geçmiş tarihli etlerin olduğunu duyardım. Kızılay Konserveleri kurban bayramından belirli bir süre içerisinde kutulandığında hemen dağıtıma başlanmıyor. Ülkede oluşacak afetler ve olağanüstü hallerde kullanılmak üzere hazır oluyor. Aşevlerinde bulunanlar her an pişirilmeye hazır, aşevleri depolarında yer alırken, 800 gramlık olan konserveler ramazan ayına yakın zamanda şubelere gönderilerek, erzaklar ile dağıtım gerçekleşiyor.

   Bu yıl kurban bayramının 1. günü 09 Temmuz 2022 cumartesi günüdür. Kazasız bir bayram geçirmenizi dilerim.

Erdoğan BAŞER

27.06.2022

Anılar (23)

Yorum Yap

Benzer Haberler