MAYIS ŞENLİKLERİ

25 Nisan Pazartesi 2022 07:39 0

   Kış aylarının bittiği, ilk baharın güzelliklerinin yaşandığı bugünlerde, özlenen şenlik zamanları geliyor.

  1997-1998 li yıllarda  üniversitemiz Biga merkezinde, devlet hastanesinin yanındaydı, Prof. Dr Ramazan Aydın yerleşkesi  sonradan açıldı.

   O yıllarda, Mayıs ayında üniversite bahçelerinde şenlikler yapılırdı. Önceleri Meslek yüksekokulunda, sonra yerleşkede Biga ile gençler hep bir arada eğlendirdi.

   İlerleyen yıllarda şenlikler  Çanakkale'deki dardanos denilen yerleşkede yapılması,  Biga'daki öğrencilerin otobüsler ile nakil edilerek götürüldüğü bir döneme girildi, Biga'da şenlikler yapılmaz oldu. Yıllarca öğrenciler otobüsler ile taşımalı sistem şeklinde Mayıs şenliklerine Çanakkale dardanos'a taşındı. Geç saatlerde gelindiği zamanlar oluyor,  bu sebepten birçok öğrenci faaliyetlere katılmıyordu.Kız öğrencilerin büyük bir kısmı gitmeyi bile düşünmüyordu.

   Corona virüsün etkisiyle okullarda iki yıl uzaktan eğitim artık sona erdi.

   Bu yıl mayıs ayına birçok faaliyet hedefleniyor.

   Aldığımız duyumlara göre,Biga Belediyesi tarihinde görülmemiş bir şenlik ile 18-19 Mayıs Belediye Meydanında bir program hedefi var.

   Farklı kurumlar bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, piknikler planlıyor.

   Biga'daki Üniversitemizde Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde üç farklı üniversite var. Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Biga Meslek Yüksek okulu.

   Bilindiği üzere Biga Meslek yüksek okulu bu eğitim öğretim döneminde Biga Merkezinden Prof.Dr.Ramazan Aydın Yerleşkesine taşındı.

   Üniversitemiz her geçen gün daha güzelleşiyor.

   Bu yıl 12-13 Mayıs'ta  Yerleşkede kampüs içerisinde faaliyetler hedefleniyor.

   Bigalı esnafların öğrencilere kendilerini tanıtabilecekleri, üniversitedeki öğrenci topluluklarının yer alacağı.Kurum ve kuruluşlarının katkıları ile  Yarışmalar ve şenlik tadında bir program hedefleniyor.

  İlgililere sesleniyorum sizde tüm faaliyetlerde yerinizi almayı unutmayın.

 

Erdoğan Başer

23.04.2022

Anılar (18)

Yorum Yap

Benzer Haberler