OLCEK OLAN DA OLMUŞTUR

16 Mayıs Salı 2023 10:56 0

   Son günlerde Milletin gelecek hayallerini not alan siyasiler, notları vaatlere, vaatleri millete sundular, üzerine kendi siyasi felsefelerini de ilave ederek sandıktaki karşılığını gördüler. 

   Sandık başlarında birçok siyasi parti adına, farklı karakterlerdeki ve görüşteki kişiler seçim sabahı tanıştı, tam gün mesayi yaptı,  saygı içerisinde görevlerini yerine getirdi. Bazen neşeli, bazen gergin anlar yaşandı.

  Siyasi parti adına sandıkta görev yapanların, memleket için önemli bir görevi yaptıklarının tam bilincinde olduğu görülüyor, fakat seçim kuralları hakkında daha bilgili olmaları gerektiğine inananlardanım. Sandık başında oturarak memleket yönetimine talip olan bir partinin temsilcisinin, “Memleketin işini ben mi bitireceğim” cümlesini kullanarak sigara içmeye çıkmasını kınamadan geçemeyeceğim.

    "Sandıklar konuşur" derler, millette karşılığı olmayan görüşlerin, birleşe birleşe hareket edenlerin, vaatlerde bazı gerçekçi olmayan hayallerin, mevcut iktidarın iyi yönleri ve eksikleri için "sandık konuşur" derler.

   Seçim öncesi “şu olursa şöyle karıştıracaklar”, “böyle karıştıracaklar” gibi birçok söylem oldu.

   Geçtiğimiz günlerde birinin, “Allah Şaşırtmış” kelimeleri üzerine, cevap veren diğer kişi, “Allah Şaşırtmaz Kararlar” demiştir. 

Unutmayalım

“Olan Olmuştur, Olcek Olan da Olmuştur”

Erdoğan BAŞER

15.05.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler