OY OY OY

05 Nisan Çarşamba 2023 06:54 0

   Türkiye, genel seçimler için 14 mayısta sandığa gidiyor, Cumhurbaşkanı ve Milletvekilleri için çok yakın bir zamanda oylar kullanılacak.

   Bir oy sahibi, “ben sandığa gitmem fikrimi belirtmen” dememeli, bir oy sahibi “ben ona kızdım ötekine vercem” mantığıyla hareket etmemeli, oy sahibi “ben hakka hakkaniyete, memleketin geleceğine, evlatlarımızın geleceğine bakarım” demelidir.

   İnsanız dinlemeli, araştırmalı, tartmalı, karşılaştırarak gözlemlemeliyiz. Sonra mantıklı gördüğümüz neyse onu yapmalıyız. İşte tam o zamandayız. Çok yakın zamanda milletvekili adayları sahalarda vaatlerde bulunacaklar. Biz gazeteciler sahalardayız. Sosyal medyalar gelişti, Facebook, tweter, instegram, youtube tüm adayların ve gazetecilerin sosyal medya hesaplarını takip edin. Siyasilere "seçim zamanı gelirsiniz" gibi gereksiz cümleler ile adayları oyalamak yerine, oyumu neden sana vereyim sorusunun cevaplarını arayın, oylarımızı kararlaştırmalı ve sandıkta irademizi ortaya koyarak ülkemizi daha iyi yarınlara taşımalıyız.

   Birçok televizyon progamında geçmiş seçimler hakkında programlar yayınlanır. Koalisyonlar ve istikrarsızlıkların, belirsizliklerin ülkemize nasıl zaman kaybettirdiği ve gelişimi yavaşlattığı anlatılır. Her kanal farklı bakış açıları ile olayları gözlemler, önyargı ile tek kanala takılı kalmayın hepsini inceleyin.

   Bu seçimde birçok parti birleşerek oylara talip oluyor. Birlikte yol yürüyebilecek olanlar, genel olan ve toplumun genel kabul görmüş değerlerini ortak ilke edinenler, güvenilir ve emin kişilerin yönetimlerde yer alması tüm toplumu etkileyecektir.

   Bir oy bir vekili, bir oy bir başkanı, bir oy memleketin kaderini değiştirir.     

   Seçeceğimiz yöneticinin başarılı olacağına inanmak gerek, seçeceğimiz vekilin bölgeye faydalı olacağına inanmak gerek, değerlerimize sahip çıkan bir yönetim olacağına inanmak gerek, birlikte hareket ettikleri partiler ile anlaşarak ülkeye faydalı olacaklarına inanmak gerek, inanmazsak oy oy oy halimize     E. BAŞER 01.04.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler