ŞEFFAFLIK VE SAMİMİYET

04 Nisan Pazartesi 2022 07:48 0

    Biga Belediyesi her ay düzenli olarak, ayın ilk Salı günü Meclis toplantısını gerçekleştirmektedir. 2010 yılından bugüne her müsait olduğumda katıldığım meclis toplantılarında birçok duruma şahitlik etme fırsatım oldu. İlçenin kaderini belirleyen bu toplantılarda bazen gergin anlar olur, bazen duygusal anlar. Bazen toplantıdan çıkan karar, gelecek nesiller için önemi dolayısıyla tüm yüzleri güldürür, neşeyle toplantıdan çıkılır. Ülke gündeminin önemli konularında saygı duruşu ve ortak açıklamalar yapılır.

   2011-2012 li yıllarda kapalı oylama gerektiren kararlarda eşit çıkan durumlar olurdu. Kinder topuna kararlar yazılır ve çekilen kura ile sonuç belirlenirdi.

   2014-2019 yılları aralığında Cumhuriyet Halk Partisinden seçilen başkanlık döneminde,  Biga Belediyesi eski binadan yeni binaya taşındı. Meclis salonu yeni, mobilyalar yeni, Başkan ve katip üyelerin önünde mikrofon, meclis üyelerinin önünde mikrofon yok. Bir toplantıda meclis toplantılarının kayda alınması hakkında karar alındı, fakat görüntülü kayıt alındığını görmedim. Birkaç toplantı sonrası gergin anlar yaşanıyor, başkan cevap vermek istemediği anda ben o dönemim basın mensubu olarak video çekimindeyim. Bana dönerek çekme diyor ve dışarı çıkarılmam için iki kişi koluma giriyor, çekim duruyor. Meclis üyelerinin önünde mikrofon olmadığından, itirazlar ses kaydına kısık olarak giriyordu.

   2019 seçimleri ile Ak Parti’den seçilen başkanlık döneminde, meclis salonunda üyelerin önüne mikrofon konuldu. Meclis toplantıları, arka köşeden yapılan çekim ile sosyal medyada paylaşılıyor. Bir toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi sözcüsü söz alarak öneride bulunuyor. Çekimler arkadan yapıldığında görünmüyoruz, önden yapılsın deniliyor. Bugünlerde çekim önden de yapılıyor, toplantılarda ŞEFFAFLIK VE SAMİMİYET var.

   Yakın zamanda bir basın toplantısında birileri ellerindeki şapkayı masaya atarak “Bir çivi çakında şapkamızı asalım dedi.”

   31 Mart 2022 Perşembe günü Atatürk Kültür Merkezi’nde Biga Belediyesi “Hizmet Dolu 3 yıl Neler Yaptık” başlığı ile gösterim gerçekleştirdi. Sosyal Medya hesaplarımdan biri olan EBHaber Facebook dijital ortamında video ile yayınlama fırsatım oldu. İlçenin dört bir köşesinde Şapka asılacak yerlerden yapılanlar ve yapılacaklar anlatıldı. Biga Belediyesi Nisan 2022 tarihli, 3 yılda neler yaptık bültenini yayınladı. Mutalaka temin edip inceleyin.  

 Anılar (16)

01.04.2022

Erdoğan BAŞER

Yorum Yap

Benzer Haberler