SUSKUNLARIN HAYKIRIŞI

01 Haziran Perşembe 2023 09:44 0

 Seçim sonuçlandı. Seçim öncesi birçok ortamda, en yakın dostlar, arkadaşlar saygıyla birbirlerinin farklı görüşlerini dinledi.

  Çok konuşan çok bağıranlar vardı, birde arkadaşı ve dostunun görüşlerini benimsemese de susanlar vardı.

   Perde arkasında oylar kullanıldı, kapalı zarflara konulan pusulalar sandıklara atıldı.

   Mevcut yönetime kızanlar ve sevenler var. Birde memleketini severek susarak sessizce durup, oy kullanmaya gidenler var.

   Birinci turda, Kılıçdaroğlu ve Erdoğan'ın karşılıklı atışmalarından rahatsız olanlar üçüncü aday olan Oğan'a yüzde beş verdi.

   İkinci tura bakıldığında, birinci turda sandığa giden ve ikinci turda sandığa gitmeyen yüzde üçlük bir kitle, suskunluğu ile mesajlarını verdi.

   Konuşmaları öncesi, anonslar yapılırken, 13. Dönem Cumhurbaşkanımız diyerek davet edilen Kemal Kılıçdaroğlu, 13. Cumhurbaşkanı olamadı.

   Olmayan birşeyi,olmuş gibi yüksek sesle cumhurbaşkanımız diye anons edilmesine, suskunlar itimat etmedi.

   Seçimi kazanmak için birçok taviz veren, kendi hedeflerini netleştiremeyen,  çoğunluğun kabul ettiği doğru vaatleri hazırlayamayan, suskunların değil, yüksek sesli talepleri hedef edinen, yurt dışından medet bekleyen, memleketi karıştırmak ve kargaşadan medet umanlar ile Türklük'ten gurur duyanların birlikte yol yürüyemeyeceğini göremeyen, kendi oyları ile farklı partilere milletvekili vereceğini göremeyen, söylem değiştiren, iş yapabilme güvenini gösteremeyen, milletin değerlerini özümsemeyen anlayışları suskunlar kabul etmiyor.

   En yakın arkadaşını, dostunu seçim sonrası neler yapacakları konusunda sözleri ile rencide eden çığırtkanlar oldu. Susarak, metanetle, sabırla bekleyenlerin haykırışı sandıktan çıktı ve Recep Tayyip Erdoğan Yeniden Cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan BAŞER

29.05.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler