TARIM BAKANI BİGA’DAYDI

15 Nisan Cumartesi 2023 13:56 0

 Biga Ticaret Borsası Göktepe depolarının olduğu alanda, Borsa yöneticileri ve İlçe Protokolü Tarım 14 Nisan 2023 Cuma günü Bakanını karşıladı.  

 Tarım ve Orman Bakanı Prof Dr Vahit KİRİŞÇİ, TAKE Projesi ile Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi ile Tohum temin ve teslim töreninde konuştu.

  Biga Belediye meydanında halk iftarında yemek sonrası muhtarlar ile bir araya gelen Bakan, Ak Parti Milletvekilleri ve Adayları ile muhtarların sorularını not aldı.  

  Yeniçiftlik Köyü Muhtarı Necdet IRAK; “arazilerimiz hayvancılık için yetmiyor, 7000 dönüm mera alanımız var, 250 dönümüne dam yapmak için yer istedik”dedi.

  Kocagür köyü Muhtarı Mehmet TINAZ, kullanılmayan boş alanlarının köy tüzel kişiliklerince işlenmesi talebi oldu, gelirinin köye kalacak şekilde 4000 dönüm araziyi kullanmak istedikleri belirtildi.

  Ayıttdere Köyü, Ferruh Öztürk, et fiyatlarının belirli bir düzene konulmasını talep etti.

  Ağaköy muhtarı Ayhan FERAH; “Aksaz köyü’ndeki orman vasfındaki araziden kis alamıyoruz. Yakın Köylerimize bu alandan kis alınması hakkında destek istiyoruz” dedi .          

  Eğridere Köyü Muhtarı Hüseyin DOĞRU “bir sürü birlik var bunların tek çatı altında toplanmasını istiyoruz”dedi.

  Akyaprak köyü muhtarı Rıdvan YAŞAR; “Akyaprak Göleti’nin sulama projesinde yatırım programına alınmış, vekillerimize ve sizlere köy halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

  Ak Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN “Taşolluk barajının ikinci etabı başlıyor”dedi.

  Tarım Bakanı, planlı üretim dönemi gereği, sözleşmeli üretimin mutlaka yaygınlaştırılması. Şekerpancarında sözleşmeli üretim uygulamasında hiçbir sorunun çıkmadığını, Kooperatif ve birliklerimize puanlama yaparak sınıflandırılacağını, kredi ve personel destekleri ile daha iyisinin, bayrak yarışının olmasını hedeflediklerini belirtti.

Yorum Yap

Benzer Haberler