YARISI DOLU MU? BOŞ MU?

03 Mayıs Çarşamba 2023 09:39 0

Yarım bardak suya iki farklı kişi baktığında, birisi 'yarısı su dolu bir bardak su' derken, diğeri 'yarısı boş bir bardakta su' diyebilir.

14 Mayıs 2023 genel seçimlerine çok az zama kaldı.

 Milletvekili adayları her gün bir yerde görüşmeler yapıyor , kendilerini tanıtıyor, Cumhurbaşkanı adayları mitingler yapıyor. Birbirlerini eleştiriyor, sorunları dinliyor.

Net projeler veren de var, vaatlere odaklanmadan sadece kazanmaya odaklananalarda var.

İnsanız, yarınımız daha iyi ve güzel olsun istiyoruz. Hep daha iyisini istiyoruz.

Vekil adaylarından bu ara ne isterseniz hepsi gelecekte olacak inşallah.

Peki bir sorununuzu veya fikrinizi söylediğinizde, not alan kim oluyor, not alan kişinin telefonunu siz alıyor musunuz?, görevi nedir onu soruyormusunuz?. Sizin isim soyisminizi, telefonunuzu not alan oluyor mu?, sizler adaylardan ulaşabileceğiniz bir telefon numarası istiyor musunuz?

Genelde teşkilatlardan İl veya ilçenizdeki bir kişi 'sen bana ulaş senin iş tamam olur' cevapları olacaktır.

Siz siz olun vekil veya kalemliğini yapacak kişinin telefonunu alın. 

Samimiyet gözden, yüz ifadelerinden, vücut hareketlerinden, konuşmalardan belli olur.

Samimiyet demişken, yakın zamanda seccadeye ayakkabı ile basan Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu çok eleştirildi. Malum adayların etrafında kalabalık ortamda, sıkış tepiş hareket ettirilirler. Görülmemiş olabilir. Bu sözleri birine söylediğimde, aldığım cevabı sizlerle paylaşmak isterim.

Adam bana dedi ki "evlat secaddeyi görmemiş olabilir, hani siyasilerden cenazeye taziyeye için gelipte, namaza girmeden dışarda bir yerde bekleyen veya saklanıp, cenaze namazında koşarak en öne geçenin  samimiyeti ne kadar olur?, müslüman olan bu halkı, o müslüman ne kadar temsil eder" cevabını aldım.

Allah insana akıl vermiş fikir vermiş, seçim üzeri herşeyi yaparız deyenlerin verdikleri vaatleri iyi tartmak lazım. Akla mantığa uygun mu?, yarım bardak suyu içersen azalır, yeniden su doldurmak lazım, sürahide su olması lazım, sürahi biterse bidonda, bidon biterse kaynak olması lazım.Taşıma suyla dönmez değirmenler.

   Adayların geçmiş deneyimleri belli, "aynası iştir kişinin lafa bakılmaz", vaatlere iyice bakın

Yarısı Dolu mu? Boş mu?

Erdoğan BAŞER

02.05.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler