YAZ GELDİ

13 Haziran Salı 2023 10:07 0

YAZ GELDİ
   Baharı beklerken yaz geldi.
   2023 yılında en çok konuşulan konulardan biri iklim değişikliğidir.
   Mart ve Nisan aylarında kuraklıktan bahsederken, Mayıs ayında yağan yağmurlar ile su sıkıntısı bir nebze de olsa azaldı.
Vatandaş Mayısın son günlerinde yaşanılan iklim ile Yaz Geldi dedi.
   Baharı bekleyenler, ekonomilerini baharın gelmesi üzerine şekillendirenler, hayal kırıklığına uğradı, bahar çok yağmurlu geçti ve serin geçti, fırtına olmadı, yer yer seller oldu, fakat bereketli geçti.
Yaz geldi, umulurki, geçmiş yıllarda olduğu gibi, yaz bereketi ile gelir. Domatesler, biberler ve bahçelerden üretilenler, ekonomiye önemli bir katkı sağlar.
   Hafta sonu Abdiağa Orman Parkı (Mesire Alanındaydım)
İlerleyen saatlerde gelenler masalarda yer bulamadı, yanında masasını sandaliyesini, yaygısını getirenler yer bulabildi.
   Abdiağa Orman Parkı'ndan ( Mesire Alanından) dere istikametinden ileri yürüdüğünüzde, dere kıvrımlarına yapılan beş ahşap köprüden 25-30 dakikada Çağlayan'a ulaşılabiliyorsunuz.
   Kaybolma ihtimaliniz yok, iki tepenin arasında yer alan dere boyunca giderek ulaşabiliyorsunuz.
   Abdiağa Orman Parkı'nda (Mesire alanında) Yeni barbekülerin geldiğini gördük, yakın zamanda barbekülerin yenileneceği belli.
   Birçok kişi ile görüştük, bir gencin, Belediyenin yaptığı en iyi işlerden biri sözünü, ayrıca çocukların oyun oynama alanlarının genişletilmesi taleplerini yazmadan geçemeyeceğim.
   İlk köprüden geçildiğinde büyük bir ağacın etrafı geçen yıllarda top oynanabilecek genişlikteydi. Bitki örtüsü, alanı kaplamış, yangınların engellenmesi için, bitki örtüsünün temizlenmesine İhtiyaç olduğunu belirtmek isterim.Yürüyüş parkuru boyunca istenilmeyen otların, çalıların, dikenlerin kurumadan biraz traşlanması iyi olacaktır.
   Yaz Geldi bereketi ile gelmesi beklenirken, yangınları ile faciaların olmasını hiç kimse istemez.
Erdoğan BAŞER
05.06.2023

Yorum Yap

Benzer Haberler